عروسانه | آشپزي و شيريني پزي، آرايش و زيبايي ، زناشويي و بارداري

آش دندونی | راحت ترین روش پخت آش دندونی | دیشلیق | دندونک

آش-دندونی

مواد لازم آش دندونی:

گندم پوست کنده 1.5 پیمانه
انواع حبوبات غیر از لپه 1 پیمانه
قلم گاو 1 تکه
پیاز 2 عدد متوسط
روغن 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه 2 قاشق چایخوری
آرد 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه آش دندونی:

گندم را شسته و در قابلمه با 2 لیوان آب روی حرارت بگذارید. مراقب باشید که آب داخل قابلمه نجوشد. ملاحظه می کنید که حباب و کف سفید رنگی سطح آب را می پوشاند. قبل از جوشیدن زیر گاز را خاموش کنید، روی درب دمی گذاشته و با همان گاز خاموش 5 الی 6 ساعت بماند. می توانید از شب تا صبح روی بخاری با شعله کم بگذارید. می بینید حجم گندم زیاد می شود و تا سطح آب بالا می آید.

در قابلمه دیگری پیاز داغ کنید. زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. قلم گاو و حبوبات را همراه آب (میزان آب قدری باشد که روی قلم را بپوشاند.) بگذارید بپزد تا حبوبات کاملاً نرم شود.

بعد از پخته شدن حبوبات، قلم را از قابلمه خارج کنید، گندم را به آن اضافه کنید و بگذارید آش غلیظ شود. یک ربع قبل از پایان پخت، آرد را در کمی آب سرد حل کنید و در قابلمه بریزید.

این آش بسیار لذیذ و مقوی است و پخت این آش در خانواده های ایرانی در هنگام دندان در آوردن کودکانشان، مرسوم است.

 

 

سایت باعلم

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.