عروسانه | آشپزي و شيريني پزي، آرايش و زيبايي ، زناشويي و بارداري

راحت ترین روش درست کردن بستنی سنتی فالوده (فالوده شیرازی)

00

مواد لازم برای شربت فالوده :

شکر/300 گرم

آب/600میلی گرم

گلاب/800 گرم

جوهرلیمو/یک چهارم قاشق چایخوری

دانه ی هل سبز/10 عدد

 

مواد لازم برای نیم کیلو فالوده :

نشاسته ی گل /200 گرم

آب /یک لیتر

طرز تهیه:

آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید. جوهر لیمو را

در 2 قاشق سوپخوری آب حل کرده، به آب و شکر اضافه

کنید. اجازه دهید شربت غلیظ شود. گلاب و دانه های هل را

افزوده و بعد از چند جوش مایه را از روی حرارت بردارید

و صبر کنید تا سرد شود. شربت را در فریزر قرار دهید تا

ببندد، سپس در کیسه بریزید و به شکل پخ پودری در آورده و

آن را تازمان سرو فالوده در فریزر بگذارید(این مایه را در

دستگاه بستی ساز هم می توانید بریزید تا بلورهای یخ ریز یا

پخ پودری به شما بدهد.


نشاسته و آب را با هم در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم

هم بزنید تا نشاسته خوب پخته شود و بوی خامی ندهد. خمیر

فالوده را کنار بگذارید تا ولرم شود. سپس آن را در قیف

مخصوص بریزید و از بالا با فشار دادن قیمت آن را در آب

سرد که بلورهای یخ در آن هست بریزید. وقتی فالوده خودش

را گرفت آن را با کفگیر برداشته وبا پودر یخ شربت، مخلوط

و سرد کنید، یا آن که برای سرو در زمانی دیگر آن را در

فریزر قرار دهید.

نکته :

1- این دستور دارای 2000کیلو کالری انرژی و500 گرم

کربوهیدارات می باشد.

2- در هنگام پخت فالوده، حرارت باید بسیار ملایم باشد تا آب خمیر فالوده دیر تبخیر شود و در حین تبخیرآب، نشاسته پخته شود. نشانه ی پخته شدن خمیر، کشدار وبراق شدن آن است.

3- اگر خمیر سفت وسفید باشد یعنی خمیر خام است و رشته های فالوده در آب خرد می شود.

4- بهترین نشاسته قابل استفاده برای تهیه فالوده نشاسته گندم است.

5- دمای خمیر فالوده باید به حدی باشد که انگشت را بدون آن که بسوزد بتوان در آن نگهداشت.ن

6- به طورکلی نسبت حجمی نشاسته ی گندم به آب یک هفت است که از هفت قسمت آب، یک قسمت سرد بوده برای حل کردن نشاسته استفاده می شود، شش قسمت دیگر آب جوش آمده است که تدریجاً نشاسته ی حل شده به آن اضافه می گردد.

7- در تولید صنعتی شربت یا مخلوط یخ و شربت (یخ در بهشت) هنگام سرو اضافه می شود تا از دوفازی شدن (دو لایه شدن مایه ی فالوده وشربت) جلوگیری گردد.

طعم‌هایی که می‌شود به فالوده اضافه کرد عبارت است از: آب لیمو، به لیمو، آب شاتوت، گلاب، عرق‌های گیاهی مثل شاه تره و نسترن و….

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.